Voorwaarden Foto-Opdrachten

De Foto opdrachten worden niet meer gegeven. De voorwaarden blijven staan voor het geval er voldoende animo komt om de opdrachten uit te voeren.

De opdrachten van LuRoFoto geven de fotografen de gelegenheid om heel bewust met hun camera, het onderwerp en de omgeving om te laten gaan. Het nodigt de fotograaf ook uit om uit diens comfortzone te stappen.  Neem die uitdaging aan! Het is leerzaam en verfrissend!
LuRoFoto stuurt de fotograaf er letterlijk op uit om van een bepaald thema een foto te maken. Zodoende kan de foto pas gemaakt zijn vanaf de eerste dag van de maand waarop het thema is gestart. Foto's die eerder gemaakt zijn worden uitgesloten van de opdracht en verplaatst naar een andere categorie.
Wij verwachten dat je dicht bij het aangereikte thema blijft en er niet van alles omheen te gaan verzinnen/bedenken. Laat het thema de hoofdrol spelen in jouw compositie en maak er geen doordenker of zoekplaatje van. Alleen dan kan jij je volledig richten op de essentie van de opdracht en maak je kans om deze te voltooien.


1. Foto's zijn te allen tijde door jouzelf gemaakt vanaf de 1e dag dat de opdracht van start is gegaan.
2. Foto's zijn minimaal 1000 pixels op de langste zijde.
3. De EXIF komt verplicht mee met de upload.
4. De fotograaf gebruikt voor de opdracht uitsluitend een fototoestel; spiegelreflex, systeem, brug, compact.
Foto's gemaakt met een Drone, Smartphone, Tablet of een scan van een negatief/foto uit eigen collectie plus een Still uit een filmpje, zijn in de opdracht niet toegestaan, dergelijke foto's worden uitgesloten van de opdracht en verplaatst naar een andere categorie. Een schermafbeelding of een scan van een afbeelding uit, bijvoorbeeld een magazine etc,  worden van de site verwijderd.
5. Copyright, teksten en kaders zijn in opdrachtfoto's niet toegestaan tenzij anders vermeldt in de opdracht zelf.

6. In de opdracht geeft de fotograaf nóg meer aandacht aan het onderwerp, de compositie, het licht en de kleuren alsmede de instellingen op de camera en de evt. nabewerkingen.
7. De medefotograaf bekijkt en beoordeelt de opdrachtfoto kritischer dan ooit en geeft er zo nodig uitvoerige verbetertips of verandertips op.
8a. Fotografen met een BasisAccount mogen 1 foto per opdracht plaatsen
8b. Fotografen met een GoudAccount mogen 5 foto's per opdracht plaatsen.
9. Elke twee maanden is er een nieuwe opdracht. Aan het einde van de tweede maand sluit de opdracht. Gedurende de lopende opdracht kan iedereen een cijfer geven (sterren) aan meerdere foto's. De foto met het hoogste gemiddelde cijfer voltooit de opdracht. Bij meerdere gelijke standen, wordt naamloten.nl in werking gezet.
10. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd
11. Alle Algemene Voorwaarden zijn ook voor de opdrachten van toepassing.