Ballotage

LuRoFoto werkt, met ingang van 1-3-2021, met ballotage. Dat wil zeggen dat een geplaatste foto eerst op diverse kwaliteiten wordt getoetst alvorens hij doorgeplaatst wordt naar de G A L E R I J.
Wanneer het helemaal niet goed gesteld is met de kwaliteit van de foto of de foto een overduidelijk gehalte van een familie/vakantie-albumfoto heeft, zal deze worden geweigerd met de reden én het verzoek deze in het daarvoor speciaal aanwezige forumonderdeel (Ballotagefoto's) te plaatsen. (linkje wordt meegestuurd)
Het kan ook gebeuren dat een foto niet in de juiste categorie wordt geplaatst en dan zal de ballotage alleen bestaan uit het kiezen van een passende categorie, bijvoorbeeld: Een overduidelijke straatfoto of een foto van een dierenkop/hoofd die/dat  in Portret wordt geupload, een opdrachtfoto die vóór de startdatum is gemaakt enz. Er komt altijd een berichtje via het belletje. Zorg dus dat je deze optie aan hebt staan in de voorkeuren van je account zodat je op de hoogte bent van wat er speelt. Uitzetten van deze optie is op eigen risico en daar kan niet op verhaald worden. 
Het doorplaatsen
zal zeer snel gebeuren en er hoeft niet dagen op doorplaatsing of weigering gewacht te worden.

In dat forum (Ballotage; vraag over mijn foto) kan de fotograaf de geweigerde foto plaatsen en een vraag stellen (aan de hand van de reden weigering) over de foto en andere fotografen kunnen dan tips geven om zo tot een verbetering te komen. Ballotage; Vraag over mijn foto <-klik daar
Wij adviseren om dit te doen maar het is niet verplicht. Voordeel van plaatsen in het forum, is dat de fotograaf voor deze plaatsing dan niet verplicht is foto's in de galerij te beoordelen. Foto's in het forum worden niet meegeteld in de totaaltelling.
Het intensieve leeraspect verplaatst zich van de galerij naar het forum. Het standaard leeraspect blijft op de galerij van toepassing.

Een foto die opnieuw wordt gemaakt of aangepast aan de hand van de verbetertips  uit het Ballotageforum, mag te allen tijde opnieuw in de galerij geupload worden en zal dan opnieuw worden getoetst. Wordt de foto dan wel toegelaten tot de galerij, dan dient de fotograaf hiervoor alsnog ten minste drie foto's van medefotografen te beoordelen conform de Algemene Voorwaarden

Uitgesloten van de Ballotage zijn de foto's voor de feestdagen omdat deze niet beoordeelt dienen te worden. 

 

Artikel details

Artikel ID:
15
Categorie:
Datum toegevoegd:
03-01-2021 10:26:47
Aantal bekeken:
90
Beoordeling (Stemmen):
(0)

Gerelateerde artikelen