LuRoFoto stelt zich voor

LuRoFoto is opgericht in november 2008 door Anja en Rob Volder. Ze zijn met elkaar voor de tweede keer getrouwd en hebben uit hun beider eerste huwelijk ieder twee kinderen en gezamenlijk 8 kleinkinderen. Rob heeft een klusbedrijf (ZZP) en Anja is werkzaam in de verslavingszorg als Frontoffice medewerker, roosteraar en is voormalig raadslid in de ondernemingsraad (ambtstermijn is verstreken).
Rob heeft het fotograferen geleerd in het rolfilmtijdperk van Jos Menting, momenteel professioneel fotograaf en woonachtig te Ierland. Foto's van Jos Menting
Anja kreeg in 2016 de fotografiekriebels na het zien van veel mooie foto's van haar, helaas veel te vroeg overleden neef, (november 2010 op de leeftijd van 51 jaar) Henk Verbeek die in 2009 nog heeft meegedacht met het opzetten van LuRoFoto.
Rob heeft als pseudoniem Rophoto en denkt momenteel vooral mee achter de schermen.
Anja heeft als pseudoniem Lucreatie en zo ontstond onze naam: LuRoFoto. Anja is vooral achter de schermen als Admin actief en op de site als Lucreatie de fotograaf. Behandel hun foto's dus niet als die van een Admin maar als die van een medefotograaf!


We zijn in 2008 gestart met een simpel forum maar al snel kwam de behoefte aan een echte galerij. Dat werd gevonden bij Photopost. Maar dat was alleen een galerij en de behoefte aan een forum erbij bleef ook bestaan. Die werd snel daarna aangeschaft en geïntegreerd met de galerij. Het was een mooi geheel maar best wel complex zowel in gebruiksgemak als achter de schermen.  Desondanks heeft LuRoFoto het met deze software 11 jaar vol gehouden. Photopost stopte tussentijds en updates en upgrades waren niet meer mogelijk. Zo kwam het dat we in mei 2020 terecht kwamen in een impasse. De software kon namelijk draaien op een PHP server tot 7.1 maar de host stapte over op nieuwe servers die pas bij PHP 7.2 beginnen.
Ergens hadden we gelezen dat er een foefje was om dat te omzeilen dus maakten wij ons geen zorgen. Helaas bleek achteraf dat dit foefje niet bestaat en waren we alles maar dan ook echt alles kwijt. 11 jaar foto's en 11 jaar opgebouwde kennis in het forum en in de kennisbank. Echt betreurenswaardig.
We gingen op zoek naar nieuwe software en meenden in de leverancier van de forumsoftware (vBulletin) een goede vervanger gevonden te hebben. De software was aanzienlijk verbeterd maar er zat helaas geen galerij bij en er was geen enkele galerijsoftware die kon aansluiten bij het Forum. Via een omweg konden wel foto's geplaatst worden maar na slechts twee dagen testen met enkele van onze fotografen, bleek dat totaal niet gebruiksvriendelijk te zijn en gingen we op zoek naar andere mogelijkheden.

Deze vonden wij in de huidige software van Xenforo. In juli 2020 gingen we van start maar de vreugde was van korte duur. De Host had nóg een verrassing voor ons in petto. Totaal onaangekondigd stopten ze met een bepaalde autorisatie waardoor er geen e-mail meer doorgestuurd kon worden via de software en ze waren niet voornemens deze afgewende autorisatie te herroepen. Dit hield in dat ook de Admin op den duur niet meer op de site en achter de schermen zou kunnen komen omdat de Admin alleen toegang heeft via een code die per e-mail toegestuurd wordt bij inloggen. Maar ook alle fotografen waren verstoken van e-mail. Geen melding meer van beoordelingen, geen nieuwsbrieven en geen meldingen van privéberichten. En dus zochten we naar een andere provider en die hebben we gevonden. Helaas was deze provider ons ook niet goed gezind (iets met limieten van bepaalde onderdelen) en ook bij hun liep het vlot draaien van de website vast. Wéér op zoek naar een andere provider en gevonden maar recent kwamen we erachter dat we via de website slechts 100 e-mails per uur mogen sturen en daar valt niet aan te tornen, ook niet voor bijbetalen. Nu blijken zowel de host als de software toch behoorlijk kostbaar uit te vallen en moeten wij er dik op toeleggen. Dit mag niet de bedoeling zijn. Iets op toeleggen is geen probleem maar dik gaat ons ook te ver. Dus zijn we terug naar de eerste host waar de software van Xenforo niet op kan draaien maar van vBulletin wel. We hopen daarmee begin 2023 mee te starten. (Nee, er is geen Galerij, ja het is met uploaden wél verbeterd en gebruiksvriendelijker geworden) Kortom, LuRoFoto heeft prachtige tijden meegemaakt maar is ook door zwaar weer gegaan.

Naast onze fulltime baan, het huishouden en een privéleven, dragen wij zorg voor een zo optimaal mogelijk werkende site. Het zelf fotograferen staat hierdoor op een laag pitje, mede door de medicatie  en de nasleep van een ingrijpende operatie waar Anja|Lucreatie momenteel nog veel hinder van ondervindt. Wij stellen heel veel prijs op wederzijds respect maar we beseffen dat iedereen mens is en wel eens kan uitglijden. We verwachten dan wel dat je na je slippartij weer opstaat en wederom het respect naar elkaar in acht neemt.

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties voor ons, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Verder wordt LuRoFoto bijgestaan door een aantal Moderatoren. (Moderator 1, Moderator 2, Moderator 3 enz)  Dit zijn fotografen van LuRoFoto maar zij blijven in de anonimiteit om verwarring tussen foto's uploaden en beoordelen met moderatortaken te voorkomen.

Rest ons om jou, als lezer van deze kennismaking, heel veel genoegen op LuRoFoto toe te wensen.

 

Artikel details

Artikel ID:
12
Categorie:
Datum toegevoegd:
20-12-2020 13:00:04
Aantal bekeken:
55
Beoordeling (Stemmen):
(2)

Gerelateerde artikelen