Veel gestelde vragen
LuRoFoto > LuRoHelpdesk > Veel gestelde vragen

Geef een zoekopdracht/vul een trefwoord in:


Van Beginner tot gevorderde

Oplossing LuRoFoto is een leersite voor alle lagen van de 'fotografiebevolking' en vrijwel alle disciplines.

Op LuRoFoto is iedereen welkom zolang er maar aan één voorwaarde wordt voldaan: je fotografeert met een echt fototoestel. Of dat nu een eenvoudige compactcamera of een joekel van een (D)SRL is, dat maakt niet uit. Of je nog op rolfilm fotografeert, af en toe een pinhole maakt of alleen maar op het digitale kaartje je beelden verzamelt, doet er ook niet toe.

Fotografie moet je passie zijn of je bent hard op weg gepassioneerd te worden.

Beginners hebben hulp nodig van de gevorderden. Ze moeten gewezen worden op de vele mogelijkheden van fotografie en ze hebben handvatten nodig om beter/mooier/leuker/spannender te leren fotograferen. Naarmate de tijd verstrijkt, zullen de foto's van de beginners, dankzij de inzet van de gevorderden (en uiteraard die van de beginner zelf), er steeds beter en interessanter uit gaan zien.

Zowel van beginners als gevorderden mag worden verwacht dat tips ter harte worden genomen, zowel op fotografiegebied als op bewerkingsgebied.

Beginners vinden het soms moeilijk om reacties te geven, vooral bij de foto's van de gevorderden, omdat ze zelf het inzicht nog niet of niet voldoende hebben. Veel verder dan 'mooi' en 'prachtig' zullen ze, zeker in het begin, niet komen. Kraak dit als gevorderde niet af maar stimuleer de beginner anders naar de foto's en de reacties te gaan kijken zodat ook de beginner langzaam maar zeker steeds verder vordert in het geven van reacties en nuttige adviezen.

Vergeet niet, dat we allemaal eens hebben moeten leren fotograferen en foto's beoordelen en dat velen van ons ooit blanco op een fotosite zijn begonnen.
 
Was dit artikel behulpzaam? ja / nee
Artikel details
Artikel ID: 35
Onderwerp: FOTO(GALERIJ)
Datum toegevoegd: 30-01-2011 11:09:38
Aantal bekeken: 84
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 5.0/5.0 (6)

 
<< Ga terug

Powered by Help Desk Software HESK™