Veel gestelde vragen
LuRoFoto > LuRoHelpdesk > Veel gestelde vragen

Geef een zoekopdracht/vul een trefwoord in:


Foto van de Week

Oplossing Elke week wordt een foto gekozen uit de inzendingen (originele upload) van de voorgaande week. Elke foto waarbij de fotograaf toestemming heeft gegeven voor plaatsing in de Foto van de Week komt in aanmerking.

Men dient te letten op:
Scherpte, compositie, originaliteit, mogelijke bewerking, kleuren of zwart-witten. Is de foto: leuk, grappig, verbazend goed, origineel, bijzonder mooi en/of pakkend, dan kan hij in aanmerking komen voor de Foto van de Week.

Een FotoSerie mag ook tot Foto van de Week gekozen worden, mits de fotograaf toestemming heeft gegeven.
Ook voor de serie geldt: deze moet in de voorgaande week geplaatst zijn.
LET OP!: Wanneer je een fotoserie tot Foto van de Week kiest, dien je over alle foto's een beoordeling te geven. Hou dit kort en bondig en benoem de foto's als volgt: F1 (is de upload) F2, F3, F4, F5.

Wanneer jouw foto in de Foto van de Week staat, mag je geen foto van jezelf tot nieuwe Foto van de Week uitroepen.
Om te voorkomen dat de volgende eigenaar van de Foto van de Week een foto van jou uit vriendschap of dankbaarheid kiest, mag er in de week volgende, nadat jij een nieuwe Foto van de Week hebt gekozen, geen foto van jou gekozen worden.
Vanaf de dag dat een foto van jou in de Foto van de Week staat, tot 14 dagen daarna, mag je dus bij jouw uploads geen toestemming geven voor de Foto van de Week!
Indien je structureel geen nieuwe Foto van de Week kiest, word je uitgesloten van deelname aan de Foto van de Week.
Ook doet je foto niet meer mee voor de kwartaalprijs wanneer je geen andere foto tot Foto van de Week hebt gekozen.
Wees je ervan bewust waar je voor kiest wanneer je aangeeft dat je foto in Foto van de Week mag staan.

Indien er sterke vermoedens of aanwijzingen zijn dat een foto op naam van de fotograaf en niet op de foto zelf wordt gekozen, kiest het beheer zelf een foto uit.

Op zondag tussen 00.01 en 18.00 uur maak je jouw keuze door middel van een linkje (uitsluitend kopiŽren uit de adresbalk in je internetbrowser) bekend dat je naar het beheer@lurofoto.nl toemailt.
Het makkelijkst zoek je door op '7 dagen' te klikken.
Je vindt deze knop op de indexpagina rechts bovenaan:
Zoeken in Galerij: Recente foto's, 1 dag, 7 dagen, 14 dagen, alles.
Stuur een korte motivatie mee waarom jij vindt dat de foto van jouw keuze in Foto van de Week moet staan.
LET OP! Wanneer je vůůr 18.00 uur niet of onjuist (bijv een foto waarbij geen toestemming voor FvdW is gegeven) hebt aangeleverd, zal jouw foto uit de Foto van de Week verwijderd worden en mag er niet op jouw foto gestemd worden voor de kwartaalprijs.
Elk kwartaal zullen alle fotografen hun stem kunnen uitbrengen om de Foto van de Week van hun voorkeur aan te geven.
Het stemmen start zodra de laatste FvdW van het kwartaal is geplaatst.


NB: Indien de fotograaf van de laatste FvdW de kwartaalprijs wint maar geen nieuwe Foto van de Week kiest, wordt de foto alsnog gediskwalificeerd en wordt de Foto van de Week met de daaropvolgende aantal stemmen de Kwartaalfoto.

Een linkje van de foto van jouw keuze doe je het makkelijkste door de URL van de foto in de adresbalk van je browser te kopiŽren en te plakken. Alleen dan kan het beheer de foto makkelijk terugvinden en voorbereiden om in de FvdW over te plaatsen.
De URL is de regel die begint met: http://www. en deze staat helemaal bovenin je internetpagina.
KopiŽren doe je door achter de laatste letter of cijfer met je linkermuisknop te klikken. De URL wordt dan blauw. Klik vervolgens met je rechtermuisknop. Er komt dan een uitklapmenu en klik daarin op: kopiŽren of copy.
In de e-mail die je stuurt, klik je vervolgens met de linkermuisknop op de plek waar je de URL wilt neerzetten en dan klik je wederom je rechtermuisknop in. In het uitvalmenu kies je dan voor: plakken of paste.

In de laatste week van het kwartaal kan iedereen stemmen op zijn/haar favoriete KwartaalFoto. De winnaar wordt beloond met een leuke prijs.
Indien er meerdere foto's eindigen met een gelijk aan stemmen, dan wordt er geloot door het beheer.
***Het beheer behoudt zich het recht een gekozen foto af te wijzen en zelf een alternatief te kiezen, echter alleen met gegronde reden.
 
Was dit artikel behulpzaam? ja / nee
Artikel details
Artikel ID: 34
Onderwerp: WESTRIJD, OPDRACHT en FOTO VAN DE WEEK
Datum toegevoegd: 30-01-2011 09:01:37
Aantal bekeken: 611
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.8/5.0 (21)

 
<< Ga terug

Powered by Help Desk Software HESK™