Veel gestelde vragen
LuRoFoto > LuRoHelpdesk > Veel gestelde vragen

Geef een zoekopdracht/vul een trefwoord in:


Hoe moet ik een foto Uploaden?

Oplossing Voorwoord: Om foto's te kunnen uploaden dien je in het bezit te zijn van een BasisAccount, ZilverAccount of GoudAccount.
Je dient in ieder geval eerst drie onderbouwde boordelingen te geven voordat je een Basis -of ZilverAccount krijgt.
Een GoudAccount dien je je, tegen een kleine vergoeding, op te abonneren.


Zorg dat je op de Index, Galerij, Alle Beoordelingen of Alle Rubrieken pagina bent. Aan de rechterkant van de pagina iets naar boven, staat het volgende: Galerij-Index · Zoek foto's en beoordelingen · Mijn Gegevens · UPLOAD FOTO.
klik op: 'UPLOAD FOTO'.

Selecteer de rubriek waarin je de foto wilt plaatsen. Door op het zwarte pijltje te klikken ontvouwt zich een lijst met diverse rubrieken. Ga met je muisaanwijzer op de gewenste rubriek staan en linksklik erop.

Klik daarna op 'bladeren' en selecteer uit je eigen documenten vanaf je eigen PC/laptop de foto die je wilt uploaden. Zorg ervoor dat je foto minimaal 900 pixels op de langste zijde
(voor wedstrijd en opdracht minimaal 1000 pixels op de langste zijde)
en maximaal 1280 pixels hoog en/of 1680 pixels breed is. Houders van een BasisAccount mogen uploaden tot 300 kB en houders van een ZilverAccount of een GoudAccount mogen uploaden tot 750 kB.
N.B.:Wij adviseren bij een BasisAccount maximaal 1280 pixels te hanteren wegens het risico op kwaliteitsverlies bij maximaal 300 kb.

Schrijf vervolgens een titel voor je foto, wanneer je niets invult komt de bestandsnaam in beeld. Weet je geen titel of vind je een titel niet nodig? Doe dan alleen bijvoorbeeld een puntje of een streepje. Je kunt zonder bezwaar een titel meerdere malen gebruiken.

In de aanvullende informatie kun je iets over de foto en/of het ontstaan ervan vertellen. Mag maar is niet verplicht. Een puntje, kruisje, streepje e.d. is niet nodig.

Als de foto in de rubriek naaktportret (alleen mensen) wordt geplaatst, dien je dit tijdens het uploaden het antwoord bij de betreffende vraag op 'ja' te zetten. Er wordt hier streng op gecontroleerd.

Door het gebruik van trefwoorden worden foto's makkelijk teruggevonden. Je kunt één of meerdere, maximaal 10, trefwoorden invullen die betrekking hebben op de foto. Plaats een komma achter elk woord en achter de komma een spatie, anders worden de woorden niet afzonderlijk door de zoekmachine gevonden. Als je niets invult, wordt de titel van de foto als trefwoord door de software van de site gebruikt.

LET OP!!! KLIK NU NOG NIET OP: "Klik hier om verder te gaan"

Als je besluit de foto toch niet te willen plaatsen, klik je nu in het vierkante, witte hokje en klik je op "Klik hier om verder te gaan". De upload is dan volledig geannuleerd. Wanneer je de uploadmodule zonder deze actie verlaat, blijft je foto in de upload hangen.

Wil je de foto toch plaatsen, dan heb je de mogelijkheid de opties hieronder nog toe te passen:

Klik nu op 'Klik hier om verder te gaan' of druk op de Entertoets van je toetsenbord

Het tweede veld kun je leeg laten en nogmaals op upload/verzenden klikken maar je kunt ook eerst iets meer over de foto prijsgeven zoals de datum waarop je de foto hebt gemaakt, de plek waar de foto is genomen en -indien je de foto bewerkt hebt- wat je dan precies hebt gedaan en/of welk programma je hebt gebruikt. (leerzaam voor je medefotografen)

Als gebruikers je foto mogen bewerken, schrijf je je 'Ja' (door anderen bewerkte foto's moeten in een reactie getoond worden)
mag het niet, dan laat je antwoord leeg of vul je 'Nee' in.
Datzelfde doe je met de vragen over de Spotlightfoto (een week lang roem en eer) en de vraag of er onder je foto gediscussieerd mag worden.
N.B. Een discussie is iets anders dan een beoordeling.

Klik als laatste handeling op de knop 'Plaats Foto' of druk op de Entertoets van je toetsenbord en je foto is geplaatst.

Zie de afbeelding hieronder.

NB: Indien het plaatsen van de foto niet lukt is de reden meestal dat je foto te groot is. Lees hier hoe je je foto's het beste kunt verkleinen met behoud van kwaliteit: Foto's verkleinen

Afmetingen foto uploaden

 
Was dit artikel behulpzaam? ja / nee
Artikel details
Artikel ID: 3
Onderwerp: FOTO(GALERIJ)
Datum toegevoegd: 09-01-2011 19:22:50
Aantal bekeken: 2116
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.6/5.0 (70)

 
<< Ga terug

Powered by Help Desk Software HESK™