1. « 12 2019
  1. zoma diwo dovr za
   1234567
   891011121314
   15161718192021
   22232425262728
   293031    

 1.           Wedstrijd en Opdracht
  1.          Foto van de Week 49

   1. Klik op de afbeelding om naar de Foto van de Week te gaan

   2.         Opdracht 17 voltooid

    1. Klik op de afbeelding om de foto te bekijken en een reactie te geven

    2.        Winnaar wedstrijd 18

     1. Klik op de afbeelding om naar de winnende foto's te gaan


    1.        FvdW 3e kwartaal 2019

     1. Klik op de afbeelding om naar de Kwartaalspotlight te gaan


    1.              Willekeurige foto's

     Uitvouwen|Invouwen


     1. sized_Reiger_DSC09030a.jpg


      sized_2015-03-17_Randverschijnselen_B2_.JPG


      sized_DSC01106f.jpg


                   SPONSOREN

     1. Pixum Online Fotoservice - Hier kun je fotoafdrukken en andere fotoproducten zoals posters, canvasdoeken en fotoboeken zelf ontwerpen en bestellen.

      Pixum Online Fotoservice
      Hier kun je fotoafdrukken en andere fotoproducten zoals posters, canvasdoeken en fotoboeken zelf ontwerpen en bestellen.

      Gespecialiseerd in liquid en tobacco tooling. Daarbij ook gespecialiseerd in graveerwerk, stempels, bestickering en bedrukking van materialen
      Gespecialiseerd in liquid en tobaccotooling. Daarbij ook gespecialiseerd in graveerwerk, stempels, bestickering en bedrukking van materialen.

       

      Ook uw advertentie en/of logo hier? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. 


  2.               EXTERNE LINKS

 



  1. Gierstschuur

   Klik op de foto om de grote versie met de juiste kwaliteit te bekijken.

   Het geven van opbouwende kritieken wordt aangemoedigd en door de ontvanger gewaardeerd.




   Aanvullende info
   Uitvouwen|Invouwen
   Iopichris




   GoudAccount

   Geregistreerd sinds: 11 2018
   Locatie: Zoetermeer
   Aantal posts (inclusief foto's): 426
   bekijk de fotogalerij van deze fotograaf
   Dit is mijn eerste foto op Lurofoto. Het origineel was in kleur. Ik zoek vaak naar eenvoud in een foto zonder storende elementen. Dus vaak nabewerken dus. Ik vind dat je makkelijk naar een foto moet kunnen kijken en niet van links naar rechts, van boven naar beneden wordt getrokken. Dat vind ik in het algemeen maar vooral bij natuurfoto's. Zo zal ik dus ook naar foto's van anderen kijken.
   Groet
   Chris
   Geplaatst op: vr, 23-11-2018 om 15:09 uur
   Bestandsgrootte: 32.8kb, 737.1kb Afmeting: 1200 x 745
   Overige informatie
   Trefwoord(en): natuur, zwartwit, gierst, schuur
      Foto opties:  Open foto in nieuw venster en bekijk de optimale kwaliteit |
   Datum Foto: sept 2014
   Lokatie: Frankrijk, de Dordogne
   Toegepaste nabewerking: zwartwit, schuurtje tegengehouden.
   Mag door medefotografen aangepast worden: yes
   Discussie over de foto is toegestaan: uiteraard
   Mag tot Foto van de Week gekozen worden: yes

 1.   vr, 23-11-2018 17:47

  1. Prima volle foto, inleidend naar het onderwerp.
   Prima fotowerk.
   Deze fotograaf is offline KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  

 1.   vr, 23-11-2018 18:18
  1. jonggolde

   GoudAccount


   Geregistreerd sinds: 03 2014
   Locatie: Zeeland
   Aantal posts (inclusief foto's): 2,735

   Ik vind het eerlijk gezegd een saaie foto. Ik vind het geheel te grijs. Meer contrast of zo zou hem spannender kunnen maken. Ik heb overigens nooit last van dat van links of rechts kijken. Ik begrijp dat ook nooit zo. Mijn ogen en hersenen kunnen een gehele foto in één keer geheel waarnemen.

   ------------------------------
   http://jonggolde.nl
   Deze fotograaf is offline KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Visit jonggolde's homepage! Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  

 1.   za, 24-11-2018 09:11
  1. Lucreatie

   Beheer 

   GoudAccount 


   Geregistreerd sinds: 02 2009
   Locatie: LuRoFoto :)
   Aantal posts (inclusief foto's): 6,724

   Welkom op LuRoFoto.
   Zoals jonggolde aangeeft heeft deze foto te veel grijs. Er zitten geen duidelijke zwarten en witten in. Dit is wel te verhelpen met wat gereedschap. Ikzelf gebruik daarvoor vaak het filter Silver Efex Pro van Nik dat ik heb toegevoegd aan Elements. Verder maak ik ook wel eens gebruik van Lightroom. Daar kan ook heerlijk mee gevarieerd en geëxperimenteerd worden.

   Verder zou ik de foto toch anders hebben genomen, boven de schuur meer ruimte, eigenlijk zoveel als er nu aan de onderkant zit en onder juist wat minder omdat het rijkelijk gevulde veld toch wel in de weg zit.

   Wat ook jammer is, is dat de EXIF van de foto ontbreekt. Mogelijk komt deze bij de volgende foto nadat je de uitleg over het comprimeren van foto's hebt doorgenomen en/of als je software gebruikt die de EXIF ongemoeid laat.

   Ik ben heel benieuwd naar de kleurenversie van deze foto en of deze dan omgezet mag worden naar zwart/wit door de andere fotografen. Ik denk dat je dan een divers aanbod krijgt van de mogelijkheden. Heel leerzaam als de workflow dan erbij vermeld wordt.

   ------------------------------
   Be modest, Stay modest
   Deze fotograaf is online KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Visit Lucreatie's homepage! Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  

 1.   za, 24-11-2018 12:39
  1. Iopichris

   GoudAccount


   Geregistreerd sinds: 11 2018
   Locatie: Zoetermeer
   Aantal posts (inclusief foto's): 426

   Dank jullie voor het commentaar. Excuses dat er geen meta gegevens zijn meegestuurd, was niet de bedoeling, volgende keer zijn zij erbij. De foto heb ik 4 jaar geleden in Photoshop bewerkt en was er zeer tevreden mee. Op het moment van het plaatsen was ik dat nog steeds. Overigens bewerk ik nu mijn foto'sin Lightroom en indien nodig daarna in Photoshop.
   Ik denk inderdaad dat de foto aan de bovenkant iets meer ruimte kan hebben. Helaas is dat op het origineel niet aanwezig. Ik heb er wel een klein stukje aan de onderkant af gehaald, helpt iets vind ik. Wat betreft het grijze gebied, daar ben ik best tevreden mee, en ik ben niet eigenwijs, tenminste dat vind ik zelf😀. Ik ben er nog even mee bezig geweest maar ik laat het zo. Ik heb hem hiervoor opnieuw bewerkt vanaf het origineel. Ik werk veel met de Tint tool binnen Lightroom. Ik begrijp dus wel wat jullie bedoelen. Ik heb de opnieuw bewerkte foto en de originele meegestuurd.
   De kwaliteit van de foto op de site is minder, dat is jammer, hij is daar ook niet scherp. Ik heb hem in Lightroom geëxporteerd. De foto heeft een resolutie van 300 pixels per inch en is 1200 pix breed.
   Ik hoor graag van jullie.
   Groet
   Chris




   ------------------------------
   have a nice day, but think different
   Deze fotograaf is offline KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Visit Iopichris's homepage! Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  

 1.   za, 24-11-2018 13:30
  1. Lucreatie

   Beheer 

   GoudAccount 


   Geregistreerd sinds: 02 2009
   Locatie: LuRoFoto :)
   Aantal posts (inclusief foto's): 6,724

   De kwaliteit van de foto op de site is minder, dat is jammer, hij is daar ook niet scherp. Ik heb hem in Lightroom geëxporteerd.
   Het exporteren in LR is naar alle waarschijnlijkheid de boosdoener. Als het goed is, heb je tijdens je inschrijving een mail ontvangen waarin een aantal handige tips staan, o.a. over het comprimeren van de foto's alvorens ze op de site te uploaden. Ik adviseer je om daar eens naar te kijken en de gratis DBSizer te downloaden en deze te gebruiken volgens de richtlijnen die hier zijn opgesteld. BDSizer is gebruiksvriendelijk en je kunt zowel het aantal pixels als de bestandsgrootte individueel van elkaar instellen en toch de kwaliteit behouden mits alle onderdelen juist toegepast.

   In je profiel zag ik dat je met Aperture werkt, waaruit ik opmaak dat je met MAC werkt. Voor MAC is BDSizer niet geschikt maar wel IDSizer. Deze comprimeerder werkt hetzelfde als BDSizer maar is voor MAC na 30 dagen op proef, niet gratis. Kost iets van $20

   ------------------------------
   Be modest, Stay modest
   Deze fotograaf is online KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Visit Lucreatie's homepage! Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  

 1.   za, 24-11-2018 15:28
  1. Lucreatie

   Beheer 

   GoudAccount 


   Geregistreerd sinds: 02 2009
   Locatie: LuRoFoto :)
   Aantal posts (inclusief foto's): 6,724

   In de kleurenversie zag ik dat de achtergrond verschillende dieptes heeft.
   Wat heb ik gedaan:
   (ik ben wel eigenwijs want) ik heb het canvas in Elements vergroot en er bossages bij aan gekloond. De overduidelijke kloonsporen heb ik verdoezeld met het retoucheerstempel en omdat daar alles poezelig van werd ben ik in die gebieden weer licht gaan verscherpen met het penseel. Daarna met niveaus de foto helderder gemaakt want ik vind het origineel er nogal somber uit zien.

   Ik Photoscape (gratis!) heb ik een uitsnede gemaakt op 2:3 (iets meer van de onderkant eraf) en contrast toegevoegd. In Photobee (vind ik fijn om voor de volgende handeling te gebruiken) middels perspectief, de schuur wat rechter gezet.

   Terug naar Elements en dan naar Nik Software, Silver efex pro2 en daar het filter Film Noir 1 geselecteerd. Daarvan de vignette uit gezet, de korrel per pixel naar 500 geschoven voor een wat gladder resultaat en het kader uit gezet. Mij valt op, dat welke vorm van zwart-wit je ook kiest, de dieptewerking in de foto verloren gaat.

   De schuur is nu flink lichter en toch net niet (op mijn beeldscherm) overbelicht. De schuur vraagt nu om meer aandacht en doet de titel dan ook eer aan.



   ------------------------------
   Be modest, Stay modest
   Deze fotograaf is online KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Visit Lucreatie's homepage! Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  

 1.   ma, 26-11-2018 23:08
  1. Iopichris

   GoudAccount


   Geregistreerd sinds: 11 2018
   Locatie: Zoetermeer
   Aantal posts (inclusief foto's): 426

   Zojuist een heel verhaal geschreven, blijk ik niet bevoegd te zijn, raar toch, ik kon gewoon reageren? Maar weer opnieuw begonnen dan.
   Dank voor alle moeite die je voor mij hebt gedaan. Je gebruikt nogal wat software zie ik, ik wil mij zoveel mogelijk houden bij het bewerken in Lightroom en Photoshop. Heb ook nog Intensify en Tonaly, als ik echt met filters wil werken.
   Kan ook nog wel een keer naar de NIK software kijken, dat is al weer een tijdje geleden dat ik daar mee heb kennis gemaakt, tijd nix meer mee gedaan.
   Enfin de foto laat ik toch graag zoals ik hem heb ontworpen. Wel neem ik jouw opmerkingen over de boven en onderkant mee. De details in het grijze zijn zo mooi dat dit verdwijnt met de versterking van het contrast.
   Al lijkt het alsof er kwaliteit verloren is gegaan na het uploaden.
   Toch kijken of het met het exporteren vanuit Lightroom te maken heeft, kan het mij nauwelijks voorstellen. Nog maar even grondig doornemen maar en Photoscape een keertje bekijken.
   Teksten zet ik voortaan niet meer bij een foto want dat leidt dus af. Ik wil een foto ook niet sterker maken door er een naam aan te geven.
   Nogmaals mijn dank en tot de volgende foto.

   ------------------------------
   have a nice day, but think different
   Deze fotograaf is offline KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Visit Iopichris's homepage! Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  

 1.   di, 27-11-2018 07:12
  1. Lucreatie

   Beheer 

   GoudAccount 


   Geregistreerd sinds: 02 2009
   Locatie: LuRoFoto :)
   Aantal posts (inclusief foto's): 6,724

   Mogelijk had je ingelogd blijven niet aangevinkt?
   Ik gebruik meerdere software omdat specifieke handelingen voor mij bij de één prettiger werken dan bij de ander. Verder vind ik dat tot op heden geen enkel programma, hoe duur ook, kan tippen aan de contrastresultaten van het gratis Photoscape.

   Kwaliteitsverlies heeft echt alles te maken met de manier van comprimeren. BD Sizer of IDSizer is al door een aantal mensen hier getest en vergeleken met, bijvoorbeeld, verkleinen via Lightroom en Creative Suite en toch als beste uit de bus gekomen. De dure bewerkingsprogramma’s zijn niet voor alles zaligmakend.

   ------------------------------
   Be modest, Stay modest
   Deze fotograaf is online KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Visit Lucreatie's homepage! Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  

 1.   di, 27-11-2018 11:15
  1. Iopichris

   GoudAccount


   Geregistreerd sinds: 11 2018
   Locatie: Zoetermeer
   Aantal posts (inclusief foto's): 426

   Dank je wel voor de goede tips!

   ------------------------------
   have a nice day, but think different
   Deze fotograaf is offline KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Visit Iopichris's homepage! Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  

 1.   do, 29-11-2018 12:17
  1. Iopichris

   GoudAccount


   Geregistreerd sinds: 11 2018
   Locatie: Zoetermeer
   Aantal posts (inclusief foto's): 426

   Mij valt op, dat welke vorm van zwart-wit je ook kiest, de dieptewerking in de foto verloren gaat.
   Kan het ook niet te maken hebben dat je het RAW formaat niet hebt bewerkt?

   ------------------------------
   have a nice day, but think different
   Deze fotograaf is offline KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Visit Iopichris's homepage! Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  

 1.   do, 29-11-2018 12:55
  1. Lucreatie

   Beheer 

   GoudAccount 


   Geregistreerd sinds: 02 2009
   Locatie: LuRoFoto :)
   Aantal posts (inclusief foto's): 6,724

   Geen idee Chris. Ik heb immers het RAW formaat niet om te vergelijken. Maar in de upload zie ik de dipetewerking ook niet terug die ik in de kleurenversie wel zie.

   ------------------------------
   Be modest, Stay modest
   Deze fotograaf is online KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Visit Lucreatie's homepage! Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  

 1.   do, 29-11-2018 16:20
  1. Iopichris

   GoudAccount


   Geregistreerd sinds: 11 2018
   Locatie: Zoetermeer
   Aantal posts (inclusief foto's): 426

   okay, helder

   ------------------------------
   have a nice day, but think different
   Deze fotograaf is offline KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Visit Iopichris's homepage! Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  

 1.   do, 29-11-2018 19:15
  1. Iopichris

   GoudAccount


   Geregistreerd sinds: 11 2018
   Locatie: Zoetermeer
   Aantal posts (inclusief foto's): 426

   De oorspronkelijke foto nogmaals bewerkt. Ik had nog een gekleurd exemplaar die ik heb bijgewerkt. Het lijkt erop dat er meer diepte in de bossages zit.





   ------------------------------
   have a nice day, but think different
   Deze fotograaf is offline KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Visit Iopichris's homepage! Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  

 1.   vr, 30-11-2018 06:44
  1. Lucreatie

   Beheer 

   GoudAccount 


   Geregistreerd sinds: 02 2009
   Locatie: LuRoFoto :)
   Aantal posts (inclusief foto's): 6,724

   Als ik eerlijk ben, zie ik nog steeds niet veel van de diepteverschillen. Fotograferen is net als schilderen; schrijven met licht. Het (comtrasternde) verschil tussen lichte en donkere partijen, maken een foto tot wat hij is. Kijk maar eens op youtube bijvoorbeeld naar een filmpje van de tot standkoming van een potlood/graphite tekening. Het is alleen maar de verschillen en de nuances tussen licht en donker. https://www.youtube.com/watch?v=eHhs...&feature=share

   ------------------------------
   Be modest, Stay modest
   Deze fotograaf is online KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Visit Lucreatie's homepage! Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  



Photo Sharing Gallery by PhotoPost
Copyright © 2007 All Enthusiast, Inc.


Als je alle gradaties hieronder kunt onderscheiden is je monitor qua helderheid en contrast correct ingesteld
0% 5% 10% 15% 20% 25% 30% 35% 40% 45% 50% 55% 60% 65% 70% 75% 80% 85% 90% 95% 100%