1. « 09 2019
    1. zoma diwo dovr za
      1234567
      891011121314
      15161718192021
      22232425262728
      2930     

  1.           Wedstrijd en Opdracht
    1.          Foto van de Week 38

      1. Klik op de afbeelding om naar de Foto van de Week te gaan

      2.         Opdracht 16 voltooid

        1. Klik op de afbeelding om de foto te bekijken en een reactie te geven

        2.        Winnaar wedstrijd 16

          1. Klik op de afbeelding om naar de winnende foto's te gaan


        1.        FvdW 2e kwartaal 2019

          1. Klik op de afbeelding om naar de Kwartaalspotlight te gaan


        1.              Willekeurige foto's

          Uitvouwen|Invouwen


          1. werkmanskastje_Gy1_Picolli_08-05-2009.jpg


            sized_SAM_2687-1.jpg


            Stil_leven_2012_P1090904.jpg


                        SPONSOREN

          1. Pixum Online Fotoservice - Hier kun je fotoafdrukken en andere fotoproducten zoals posters, canvasdoeken en fotoboeken zelf ontwerpen en bestellen.

            Pixum Online Fotoservice
            Hier kun je fotoafdrukken en andere fotoproducten zoals posters, canvasdoeken en fotoboeken zelf ontwerpen en bestellen.

            Gespecialiseerd in liquid en tobacco tooling.  Daarbij ook gespecialiseerd in graveerwerk, stempels, bestickering en bedrukking van materialen
            Gespecialiseerd in liquid en tobaccotooling. Daarbij ook gespecialiseerd in graveerwerk, stempels, bestickering en bedrukking van materialen.

             

            Ook uw advertentie en/of logo hier? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. 


    2.               EXTERNE LINKS

 



    1. reclame fotografie

      Klik op de foto om de grote versie met de juiste kwaliteit te bekijken.

      Het geven van opbouwende kritieken wordt aangemoedigd en door de ontvanger gewaardeerd.




      Aanvullende info
      Uitvouwen|Invouwen
      Rob Fruman




      GoudAccount

      Geregistreerd sinds: 10 2012
      Locatie: Alphen aan den Rijn
      Aantal posts (inclusief foto's): 3,723
      bekijk de fotogalerij van deze fotograaf
      opname gemaakt met daglicht ( zon inval ) op bovenblad zwart ( gepolitoerd ) van piano
      Foto opdracht cursus
      -------------------------------------------
      Foto mag bewerkt worden -: Ja
      Foto mag door een professional beoordeeld worden -: Ja
      Geplaatst op: vr, 18-1-2013 om 13:51 uur
      Bestandsgrootte: 15.5kb, 186.6kb Afmeting: 1024 x 1024
      Overige informatie
      Trefwoord(en): horloge/ daglicht
         Foto opties:  Open foto in nieuw venster en bekijk de optimale kwaliteit |  Toon de EXIF van deze foto |
      Datum Foto: 15 maart 2012
      Lokatie: Alphen a.d Rijn/ thuis
      Toegepaste nabewerking: tekst

  Pagina:  1 · 2meer
  1.   vr, 18-1-2013 14:49
    1. RonF

      BasisAccount


      Geregistreerd sinds: 12 2010
      Locatie: Apeldoorn
      Aantal posts (inclusief foto's): 301

      Hallo Rob Fruman
      Deze is zeker mooi alleen vind ik bij dit soort opnam's dat de hele weerspiegeling is te zien. Proficiat.
      De Garoetjes RonF
      Deze fotograaf is offline KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  

  1.   vr, 18-1-2013 16:24
    1. Gitzo

      BasisAccount


      Geregistreerd sinds: 03 2011
      Aantal posts (inclusief foto's): 1,704

      Kan zo in de reklamefolder ! De kleine witte stipjes van de zwarte achtergrond nog wat wegstippen en hij is helemaal af !

      ------------------------------
      www.tejocoen.wix.com/photography
      Deze fotograaf is offline KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  

  1.   vr, 18-1-2013 16:26
    1. Frank S

      GoudAccount


      Geregistreerd sinds: 02 2009
      Locatie: Aa en Hunze
      Aantal posts (inclusief foto's): 2,074

      Ik vind de foto als reclamefoto/productfoto niet zo geslaagd, te weinig spiegeling, de horlogeband is niet goed zichtbaar, de zwarte ondergrond doet het goed en nog beter als het horloge goed uitgelicht is. Een horloge goed fotograferen is erg moeilijk. Het gebruikte licht is niet het beste licht.
      Horloges zijn tegenwoordig steeds meer een statussymbool. Denk aan Rolex, TAG Heuer of Alessi, designproducten die een gevoel van luxe opwekken.
      Het is heel belangrijk om als productfotograaf het merkgevoel over te brengen in de foto’s.
      Qua verlichting kun je het beste kiezen voor continue licht, tegenwoordig worden ook led lampen gebruikt.
      Omdat het min of meer macrofotografie is is het belangrijk om alle oneffenheden van de omgeving en op het horloge zelf te verwijderen, ik zie nu heel veel witte spikkeltjes op het horloge en in het zwart.
      De wijzers en de details op de wijzerplaat zijn minuscule onderdelen. Dit vraagt om macrofotografie.
      Wat heel belangrijk is bij het fotograferen van horloges is de verlichting. Vooral de duurdere horlogemerken en versies bezitten nog al eens glanzende materialen. Je kunt denken aan metalen wijzerplaten en edelstenen. Om deze mooi uit te laten komen is de juiste verlichting zeer belangrijk.
      De juiste verlichting voor horloges is diffuus licht, om accenten te leggen kan je puntlichtjes gebruiken.
      Je hebt i.d.g. invallend zonlicht gebruikt, dat is te hard. Invallend daglicht kan als er geen andere mogelijkheden zijn maar dan moet het diffuus zijn.
      De wijzers van het horloge op 10 over 10 zetten, dat is geen wet maar kijkt het prettigst.

      ------------------------------
      Dat ik fotograaf ben wil nog niet zeggen dat ik alles scherp zie
      Deze fotograaf is online KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  

  1.   vr, 18-1-2013 18:15

    1. Ben het met frank eens maar invallend zonlicht kun je diffuus maken door speciaal papier de ramen af te plakken of geeft dat niet het gewenste resultaat?
      Deze fotograaf is offline KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  

  1.   vr, 18-1-2013 18:47
    1. Rob Fruman

      GoudAccount


      Geregistreerd sinds: 10 2012
      Locatie: Alphen aan den Rijn
      Aantal posts (inclusief foto's): 3,723

      Hallo allemaal,
      in de serie heb ik er nog een aantal gemaakt .......... deze 1e was er een zonder gebruik te maken van kunstlicht. De zon is inderdaad fel/hard licht maar kwam net zo uit. Je ziet dan ook de stofjes er duidelijk. Verder heb ik gebruik gemaakt van het polshorloge van mijzelf ( is al oud ) In de vak fotografie krijg je gloednieuw materiaal en wordt gebruik gemaakt van kunstlicht met filter o.i.d.. De regel; 10 over 10 werd mij ook later verteld. Wordt vervolgt en zie jullie reacties tegemoet.
      Deze fotograaf is offline KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  

  1.   vr, 18-1-2013 22:02

    1. Het gaat om de juiste aanpak om tot een goed product/reclamefoto te komen,daarom legt Frank het een en ander uit denk ik,productfotografie met kunstlicht en filters? dat betwijfel ik,meestal zijn het grote softboxen,vaak slechts 1 schuin boven en achter het product.
      Eind jaren 80 heb ik dat bij een vakjongen vaak gezien,alle product en reclamefotografie werd met een flinke thechnische camera gedaan,op het matglas dat spiegelverkeerd stond en ondersteboven werd met rode stift lijnen getekend,waarvoor dat was weet ik niet meer.
      Deze fotograaf is offline KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  

  1.   za, 19-1-2013 18:17
    1. swier

      BasisAccount


      Geregistreerd sinds: 08 2010
      Locatie: N-Br
      Aantal posts (inclusief foto's): 297

      Meestal zien we hierbij ook focus stacking om het hele artikel van voor tot achter scherp te krijgen. In de praktijk niet zo ingewikkeld, mits je Photoshop hebt.

      ------------------------------
      swier
      www.sanderwieringa.nl/fotos
      Deze fotograaf is offline KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Visit swier's homepage! Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  

  1.   zo, 20-1-2013 05:46
    1. Rob Fruman

      GoudAccount


      Geregistreerd sinds: 10 2012
      Locatie: Alphen aan den Rijn
      Aantal posts (inclusief foto's): 3,723

      Hallo Sander,

      Ik heb Photoshop CS5. Waar kan ik deze bewerking vinden?
      Deze fotograaf is offline KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  

  1.   zo, 20-1-2013 14:59
    1. swier

      BasisAccount


      Geregistreerd sinds: 08 2010
      Locatie: N-Br
      Aantal posts (inclusief foto's): 297

      Het is deels bewerking, deels opnametechniek: je moet meerdere opnames maken met verschillende scherpte en die combineren.
      Zie dit filmpje: http://www.youtube.com/watch?gl=NL&hl=nl&v=fJiEw4VCcYU
      In Photoshop, zie deze instructie: http://www.youtube.com/watch?v=intzev1gsbI
      Lijkt ingewikkeld maar in de praktijk niet...
      Hier een gestackte foto van mijzelf: http://www.sanderwieringa.nl/fotos/f...t/30apr11c.jpg Het waren 9 opnames.

      ------------------------------
      swier
      www.sanderwieringa.nl/fotos
      Deze fotograaf is offline KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Visit swier's homepage! Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  

  1.   do, 11-4-2013 12:47
    1. De Professional
      Geregistreerd


      Geregistreerd sinds: 09 2010

      Dit keer heeft Ellen Reus de foto beoordeeld;

      Ellen geeft cursussen en workshops voor de beginnende en gevorderde fotograaf in binnen en buitenland. De cursussen beslaan een breed vlak. Van absolute beginner tot macro en portretfotografie. Meerdaagse fotoreizen zitten ook in het pakket.
      Ellen maakt portretten van pasgeborenen. Professionele foto’s van dieren maken in hun vertrouwde omgeving behoort ook tot haar specialiteit.
      Vorig jaar heeft zij in de internationale wedstrijd 'The 5th Annuel Photography Masters Cup Color Awards' de titelprijs 'Nominee' behaald met een foto van een Witlip Bamboeadder. Ook dit jaar heeft zij wederom de titelprijs 'Nominee' behaald. Dit keer in de categorie 'Photojournalism - Professional' met haar foto 'Dogs Castration'.
      Wij zijn verheugd dat Ellen af en toe een foto wil beoordelen op LuRo.

      Citaat Oorspronkelijk geschreven door Ellen Reus:
      Productfotografie lijkt een makkelijke tak van sport: je neemt een zwarte achtergrond, zet daar je product op, maakt een paar foto's en klaar. Maar stiekem komt er veel meer bij kijken. Als fotograaf moet je namelijk niet alleen zorgen voor een prettig kijkende en fototechnisch correcte foto, maar je moet bij de kijker ook een gevoel opwekken waardoor hij het product zelf wil kopen. Bij de grote reclame bureau's hebben zij daar speciale stylisten, art-directors en vormgevers voor in dienst, maar deze luxe hebben de meeste van ons niet en daardoor komen die taken extra bij de fotograaf te liggen. Als eerste valt mij het lettertype als erg positief punt op. Het is een mooi sierlijk lettertype, wat luxe uitstraalt, passend bij het product. Dit zorgt dus inderdaad meer voor dat gevoel dat je dit product misschien wel wilt hebben.
      Wanneer je verder kijkt, zie je ook wat puntjes waar nog meer aandacht aan besteed mag worden, om dat "luxe-gevoel" vast te houden.

      De spiegeling is zo'n puntje. Je gebruikt heel goed een mooi spiegelende ondergrond, maar de reflectie wordt afgesneden. Probeer deze er eens helemaal op te zetten, dan zul je zien dat dat net weer wat meer uitstraling geeft. In de hoogte moet je foto daarvoor groter worden. Deze extra ruimte zou ik de foto ook aan de rechterkant geven, zodat er net wat meer kijkruimte is. Kijkruimte is natuurlijk een vreemd begrip voor een doods voorwerp, maar aangezien het horloge wel een heel duidelijke voor- en achterkant heeft, is het principe verder hetzelfde als bij levende onderwerpen, waar we het terecht over de kijkruimte hebben.

      Op de kast van het horloge zit een lichtreflectie die heel erg de aandacht trekt. Het best kun je deze helemaal proberen te voorkomen. Dat is met metalen voorwerpen niet altijd even makkelijk en zeker wanneer je natuurlijk licht gebruikt, maak je het jezelf moeilijk. De tip is dan ook om kunstlicht te gebruiken dat je helemaal naar je eigen hand kunt zetten. Dat kan continulicht zijn, maar met flitslicht is dit net zo goed te doen. Wanneer je hier echter niet over beschikt, is een heel makkelijke truc om het licht wat diffuser te maken, een wit laken op te hangen voor het raam. Op deze manier creëer je namelijk een soort grote softbox, die voor veel zachter licht zorgt. En je zult zien dat je dan ook minder last hebt van de reflectie.

      De tip van de wijzers op 10 voor twee heb je ook al gekregen en alhoewel dit misschien wat zeurderig lijkt, scheelt het toch.

      De witte puntjes, stofjes en beschadigingetjes die je ziet en die je zelf o.a. wijt aan het feit dat het horloge niet nieuw is, zou ik toch wegwerken m.b.v. Photoshop. Dat is een tijdrovend klusje, maar het komt je foto zeker ten goede. En wanneer je dan toch bezig bent, zou ik je willen aanraden om ook je achtergrond nog even egaal zwart te maken. Daar zitten namelijk diverse lichtere plekken in. Het kan dat je dat zelf niet ziet op je eigen monitor. Wanneer je dan toch wil weten of alles mooi egaal is. Kun je de foto tijdelijk even oplichten om dit te bekijken.

      Als laatste aandachtspuntje is er de scherptediepte die net wat te beperkt is. om te kijken waar dat aan kan liggen, heb ik de exif-gegevens bekeken. Het viel mij op dat je de foto met een compactcamera hebt gemaakt. Daarmee heb je toch wat minder mogelijkheden dan met een spiegelreflexcamera, dus het verdient een iets andere aanpak. Bij een spiegelreflexcamera zo ik namelijk gelijk gezegd hebben dat een diafragmagetal van F 3.2 veel te laag is, maar bij een compactcamera zit hier veel minder winst in. De winst in de scherptediepte is hier vooral te halen door wat meer afstand te nemen tot je onderwerp. Dus gewoon een stapje extra naar achteren en dan achteraf op de computer wat meer croppen. Nu moet je om de spiegeling helemaal op de foto te krijgen, waarschijnlijk ook al wat meer ruimte nemen (of dit moet al een crop zijn), dus daarmee heb je dan twee vliegen in één klap.

      Ik vind dus zeker dat je een goede poging hebt gedaan en ik denk dat als je nog wat verder ermee aan de slag gaat, dat je er een mooie productfoto van kan maken, die mensen aantrekt om ook zo'n horloge te gaan kopen!
      Dit is een mooie beooreling en leerzaam voor iedereen.
      Hartelijk dank hiervoor Ellen.
      Deze fotograaf is offline KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  

  1.   do, 11-4-2013 15:46
    1. jodek

      Team 

      GoudAccount 


      Geregistreerd sinds: 10 2011
      Locatie: Emmen, Drenthe
      Aantal posts (inclusief foto's): 10,588

      Een heel leerzame en duidelijke beoordeling Ellen. Top, bedankt.

      ------------------------------
      Een pessimist ziet in iedere kans een probleem; een optimist ziet in ieder probleem een kans. (Sir Winston Churchill)
      Deze fotograaf is offline KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  

  1.   do, 11-4-2013 16:31
    1. Rob Fruman

      GoudAccount


      Geregistreerd sinds: 10 2012
      Locatie: Alphen aan den Rijn
      Aantal posts (inclusief foto's): 3,723

      Hallo Jodek,

      Daar met jouw reactie de melding kwam in mijn mail, ontdekte ik ineens dat er nog meer reacties waren. Heel interessant om wat mee te doen. Ook Ellen bedankt hiervoor....... echter zie ik niet meer in mijn upload mijzelf als inzender terug met mijn gegevens. Hier staat nu " De professional ". Enig idee hoe dat kan ? Mogelijk dat ik hierdoor geen reacties door kreeg en ook hier graag op had willen antwoorden. Ging op 20 jan. nog goed.......

      Kan het ook zijn dat ik een foto ergens voorbij zag komen als prijs winnaar? Via internet kan ik deze niet meer terugvinden, maar was een zeer herkenbare foto van 3 paarden in de sneeuw. Klopt dit, anders ga ik aan mijzelf twijfelen........
      Deze fotograaf is offline KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  

  1.   do, 11-4-2013 16:33
    1. Rob Fruman

      GoudAccount


      Geregistreerd sinds: 10 2012
      Locatie: Alphen aan den Rijn
      Aantal posts (inclusief foto's): 3,723

      Jodek, nu komt mijn reacties als melding ook binnen op mijn mail......... rarara
      Deze fotograaf is offline KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  

  1.   do, 11-4-2013 16:55
    1. Rob Fruman

      GoudAccount


      Geregistreerd sinds: 10 2012
      Locatie: Alphen aan den Rijn
      Aantal posts (inclusief foto's): 3,723

      Hallo Ellen en Jodek,

      zo iets ?

      Deze fotograaf is offline KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  

  1.   do, 11-4-2013 17:29
    1. Lucreatie

      Beheer 

      GoudAccount 


      Geregistreerd sinds: 02 2009
      Locatie: LuRoFoto :)
      Aantal posts (inclusief foto's): 6,542

      Beheerbericht:
      Hier staat nu " De professional ". Enig idee hoe dat kan ?
      Je hebt tijdens het uploaden van deze foto toestemming gegeven deze door een professional te laten beoordelen. Dat is nu gebeurd.
      Citaat Oorspronkelijk geschreven door Algemene Voorwaarden:
      15. Foto's die geplaatst worden of gebruikt worden in de volgende rubrieken:
      Wedstrijd
      Maandopdracht
      Spotlight
      Loepfoto
      De professional
      worden allen eigendom van LuRoFoto maar de fotograaf behoudt het auteursrecht/portretrecht. LuRoFoto garandeert dat de foto's alleen voor de site zelf worden gebruikt en dat voor gebruik ten behoeve van andere doeleinden eerst toestemming gevraagd wordt.
      Om die reden komt deze foto niet meer in je eigen portfolio voor Rob. Omdat deze foto nu in de portfolio van de Professional staat, krijg je ook bericht als je zelf iets hebt geschreven. De software denkt nu immers dat je iemand anders bent dan de uploader. De foto is niet meer onder jouw account terug te vinden.

      Ellen kan je trouwens geen antwoord geven, ze is hier niet geregistreerd. Een professional is iemand die over het algemeen niet actief of ingeschreven is op LuRo maar is iemand die met fotografie een inkomen verdient. De professional geeft één keer een beoordeling en daar moeten we het mee doen
      Met het account van De Professional worden alle professionals die een commentaar schrijven vertegenwoordigd.

      ------------------------------
      Be modest, Stay modest
      Deze fotograaf is online KLIK HIER om het profiel te zien van deze fotograaf KLIK HIER om deze fotograaf een privebericht te sturen. Visit Lucreatie's homepage! Vind meer beoordelingen van deze fotograaf Bezoek de fotogalerij van deze fotograaf  

  Pagina:  1 · 2meer


Photo Sharing Gallery by PhotoPost
Copyright © 2007 All Enthusiast, Inc.


Als je alle gradaties hieronder kunt onderscheiden is je monitor qua helderheid en contrast correct ingesteld
0% 5% 10% 15% 20% 25% 30% 35% 40% 45% 50% 55% 60% 65% 70% 75% 80% 85% 90% 95% 100%